BUX geeft je de mogelijkheid om een Stop Loss order in te stellen zodat je controle kunt hebben over de waarde van je investering en ervoor kan zorgen dat deze niet onder een bepaald niveau daalt. Op deze manier kun je het risico per investering verminderen zonder dat je je investeringen constant in de gaten moet houden.

Om de Stop Loss order in te stellen dien je naar het portfolio scherm te gaan (het groene scherm) en te klikken op de investering waarvoor je de Stop Loss order wilt instellen. In het overzicht zie je vervolgens de mogelijkheid om een Alert of een Auto-Close order in te stellen. Door te kiezen voor de Auto-Close order, kun je een limiet kiezen waarop je investering automatisch wordt gesloten.

Hou er wel rekening mee dat ondanks dat de meeste Stop Loss orders worden uitgevoerd op de vooraf ingestelde limiet, het niet altijd gegarandeerd op die waarde wordt uitgevoerd.